За отношението към изкуствените тъкани

С възрастта всяка жена започва да се обръща към естествените и приятни тъкани на определен етап от живота си. Натуралния психотип е пословично придирчив към тъканите, докато Романтичките държат повече на мекотата и галещото усещане от тъканта отколкото на етикета. Класика чете стриктно етикетите и инструкциите, а нейно величество Драмата въобще не се интересува от това. „Достойна ли съм за модния подиум значи това е достатъчно!“

Един бърз обзор. Какво представляват съвременните изкуствени тъкани?

Основата на новите изкуствени тъкани са естествените суровини: дървесни влакна, бамбук, соя или млечен протеин.

Качествените изкуствени тъкани са хигроскопични. Те „дишат“! И все пак не се мачкат толкова, колкото естествените. Истина е че, изкуственият плат изглежда напълно различно в зависимост от марката.

Докато полиестерът от нисък клас марки ще се лигави и мирише неприятно, тогава полиестерът от по-скъпа марка ще бъде тактилно приятен и издръжлив.

За да бъда честна, преди имах много полиестерни дрехи, защото са ефектни и лесно поддържащи се, но сега допускам до някаква степен полиестер, но изключително внимателно. Обръщам внимание на високото качество и приятна на допир тъкан, която се почиства лесно и не се деформира. Никой не би си помислил, че това е полиестер. И все пак марката се усеща.

Какво мислите вие за изкуствените платове?

За мнозина няма значение дали дрехите са полиестерни или не. Те се интересуват повече от тактилни свойства, колко време ще издържи вещта и как ще изглежда след пране.

Ако смятате, че носенето на вещи само от естествени материи е гаранция, че ще изглеждате стилно и интересно, за съжаление това не е така. Разберете каква е правилната текстура на тъкани за Вас с Програмата „Красиви и стилни с всеки тип фигура“.

Естествената тъкан не винаги изглежда добре, ако е много евтина. Тя често се мачка, деформира, има нужда от специални грижи, особено ако е от недобре обработен памук.

Между другото, малко количество полиестер в естествени тъкани е много приемливо по моя опит. От съвременните изкуствени тъкани мога да ви посъветвам да обърнете внимание на следните:

  • Cupro (коприна на основата на целулоза);
  • Tencel (на базата на евкалипт);
  • Лиоцел (хипоалергичен и траен, хигроскопичен като памук);
  • Модални и вискозни тъкани.

Аз имам вече доста дрехи от такива тъкани и съм много доволна от качеството и тактилните им характеристики! Остани доволна и ти! Избери правилната програма за себе си и научи тайните на модния свят!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!