Как да изглеждаме като професионалист?

Щеше да бъде прекрасно ако:

-вие презантирате продукта си на клиента и той веднага ви казва ДА;
-изброявате изгодите от сътрудничество с важен клиент и той веднага се съгласява;
-вие ……, а те – ДА!

КАК ще убедите вашият клиент, че вие сте най-добрата или пък вашият продукт е най- добрият?

Понякога пътят до заветното „ДА“ е дълъг и труден. Една от причините това са сигналите идващи от вашето облекло, стил и маниери, които се разминават с това, което искате да покажете като професионалист. Няма как да направите правилно впечатление ако не отговаряте на някои правила в бизнес стила. Естествено никой не оспорва ролята на професионалните знания, опита и интелекта, но понякога е нужно съвсем малко за да наклонят везните във ваша полза!
Особено когато трябва да се отличите в морето от други професионалисти, където е нужно да изпъкнете освен със знания, но и със доверителен вид!

Смисълът на дрехата в контекста на деловия контакт е да внушава доверие и ни проправя път напред. Т.с дрехата се явява ефективен инструмент, който помага или може да пречи на вашите цели, задачи или планове. Инструмент, който ще ви помогне бързо и лесно да заобиколите бариерите, които човек изгражда когато НЕ му вдъхвате доверие.

И така, какво обезценява професионализма ви?

Морално остарял образ от миналото – подсъзнателно човек не се доверява на човек който не върви в крак с времето;
Дрехи в бебешко розово или синьо – колкото и да ви отиват тези цветове, те определено не са подходящи за бизнес, изглеждат несериозно и незряло;
Костюм в твърде ярки цветове, освен ако не работите в шоу бизнес – разсейват и вмъкват доза съмнение в професионализма ви. Това не означава, че не можете да ползвате акцентен цвят, но трябва да е дискретно и с класа!

Изгодно е във всеки смисъл ДА БЪДЕШ И ДА ПРИЛИЧАШ на професионалист в своята област, когато това е ясно и без думи. А когато не изглеждаш така, са нужни много повече усилия, думи и дела да докажеш професионализма си. И така, защо да не скъсите пътя на комуникация по важни за вас въпроси? Може би тогава няма да се налага да доказвате и убеждавате много?
Дори и да работите в къщи, от хоум офис за вас е важно как ще се презантирате пред обществото и тук ще цитирам Миучи Прада: „Начинът, по който се обличаш, е начинът, по който представяш себе си пред света, особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Стилът е мигновен език.“
Ако имате нужда от съвет за вашият бизнес стил, винаги може да се обърнете към професионалист за адекватен съвет и това ще ви спести много проблеми!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!