Замисляли ли сте се, че дрехите са нещо изключително интимно? Те са нашата втора кожа. Тя ни защитата от света, но и едновременно с това те говорят, издават ни, казват всичко за нас. Изпращат послания и изразяват принадлежност.

Забелязали ли сте с какви дрехи се чувствате добре в кожата си и уверени в себе си? Какво ви вдъхновява и какво ви мотивира? С кои се чувствате повече себе си и искате да се заявявате пред света?

Обличането като израз на отношение: Как стила отразява светогледа ни

Начинът по който се обличаме изразява нашето отношение към света. Притеснителни, смели, скромни, модерни, авангардни, невидими, плахи или ексцентрични….Знаем ли наистина кои сме и кои искаме да бъдем? Знаете ли как да изразите това, което се крие в дълбините на душата ви или дори не смеете да си помислите за това?

Или смятате облеклото за твърде повърхностно занимание и работата с външния вид не е вашата тема. А може би ви вдъхновява и кара сърцето би да бие по-силно. Или смятате, че личният стил е някакво съвсем абстрактно за вас понятие. А може би, че сте прекалено млади или твърде стари за това?
Истината е, че колкото повече се опознаваме с годините, толкова по-добре разбираме своя личен стил, защото разбираме по-добре себе си, откриваме кои сме и за какво сме дошли на този свят.

Превъплащение 1: От класически към смел и модерен

Когато дойде при мен, Б сподели, че не харесва стила си. Дрехите не я вдъхновяваха, бяха скучни и безлични. Гардеробът й беше твърде обикновен и липсваше ясен стил. Тя работеше в сферата на финансите. Държеше на сигурността и точността, затова и външността й беше обрана, семпла и не набиваща се в очи. Цветовете бяха неутрални и спокойни, но не й носеха радост. Не разкриваха потенциала на външността й. Като модели и кройки бяха еднотипни и повтарящи се. Б залагаше на сигурните кройки и не смееше да експериментира с новото. Модата не я вълнуваше, защото не я разбираше. Не знаеше как да адаптира модните тенденции в гардероба си. От страх да не сбърка тя пазаруваше много внимателно, но така и не беше успяла да получи удовлетворение от визията си. Често се връщаше с празни ръце от шопинг или с дреха, която за пореден пък затваряше в гардероба или носеше с неудоволствие.

Съчетаване на психотипи в стиловете

В първата ни среща запознах Б с основните психотипи. Благодарение на въпросниците, които й дадох да попълни и обстойния ни разговор, тя разбра, че освен психотип Класик. Тя носи в себе си и много лека Драма, която никак не беше доволна от скучния гардероб. Б искаше нещо различно, ново, модерно и смело. Но Класикът, който беше водещ не й позволяваше. Освен това Б не знаеше как да съвмести двата психотипа в ежедневието, които бяха диаметрално противоположни. Като двама различни човека с коренно различни предпочитания и желания. Моята задача беше да й покажа стил в който да може да изрази стилно Драмата си без да нарушава статуквото на Класика, който беше водещ.

Освежаване на гардероба чрез палитри от цветове: старт на промяната с стила

Предложих й различни визии с колаж за да види как биха стояли аутфитите на нейното излъчване и динамика. Съобразихме всичко това с начина на живот, вкуса и личните й предпочитания.
На следващата среща обсъдихме палитрата от нюанси на цветове, които да освежат скучния й гардероб. Представих нагледен файл с реални съчетания на дрехи и аксесоари, които Б можеше буквално да следва и да надгражда в последствие. Оказа се, че има нюанси на цветове като блед корал, сьомга и опушено зелено, на които не въобще не беше обръщала внимание, но които силно я заплениха. Освен това й показах как креативно да съчетава новите + нейните любими цветове, като ги включва в стилни комбинации в принтове и аксесоари, създавайки съвсем нови за нея визии.

Увереност през стиловете: Откриване на уникалната себе си чрез модна трансформация

В третата ни среща разгледахме особеностите на фигурата с помощта на снимка, която Б ми изпрати. Наблегнах на специфики на фигурата, които не беше отчитала до сега, както и обсъдихме тези проблемни зони, които най-много я притесняваха. Идеята не е просто да криеш проблема, а просто акцентираш на друго място. Така балансираш проблемната зона с правилна кройка и съчетание. След като веднъж го разбра, Б сподели, че някак е усещала тези неща, но не е знаела как на практика да ги изрази. Елегантност съчетана с моден привкус, класа и изчистени линии с актулани кройки, които пасваха идеално на формите на тялото й. Сатен, памук, кашмир, гладки и меки материи, които да подчертаят нейната вродена класа и финес, които до сега се губеха в предишното й облекло.

От промяната в стила към увереност: Историята за стилова трансформация

Направихме списъците, с които да пазарува в краткосрочен и дългосрочен план. Започнахме закупуване на дрехи по специална система. Докато аз се радвах на нейната прекрасна трансформация, Б сподели, че се чувства уникално заредена и окрилена от новата си визия. Разбира се имаше и отпор от страна на близките й. Те смятаха, че е станала твърде смела и различна, но малко по малко започнаха да приемат промяната в стила и. Важното е, че тя се чувстваше добре в кожата си и отстоя пред тях. Това й харесва и я прави щастлива. Разбира започна да получава и куп комплименти от хора, които бяха изумени от красивата й трансформация, което я мотивира. Но най-важното е, че увереността на Б се повиши многократно и тя промени дори стойката и осанката си. Погледът й стана различен, по-уверен и изпълнен с усещането за нейната уникалност. Превърна се в уверена, смела и модерна жена, която знаеше как да изрази себе си.

Превъплащение 2: От скучно към оригинално и иновативно

 

Когато Г дойде при мен, тя не харесваше фигурата си, не се приемаше и одобряваше. Пазаруваше дрехи емоционално, но след това не се харесваше с тях. Трудно съчетаваше с останалите дрехи. Като цяло гардеробът й не я вдъхновяваше и не се чувстваше красива в дрехите си. Тя ми сподели, че се е опитвала да отслабне с различни диети и изтощителни упражнения, но резултат така и не се получаваше. Гардеробът й беше еднотипен, скучен и в него присъстваха тъмни и мрачни цветове. Г смяташе, че изглежда по-слаба и дори незабележима. Освен това беше и морално остарял и неактуален. Блузите и ризите задължително бяха дълги и обемни за да покрият бедрата и ханша, която тя отчаяно се мъчеше да покрие. Но вместо това ефектът беше обратен. Една торбеста и огромна фигура, която разбира се не изглеждаше добре. На практика беше направо отчаяна от фигурата и дрехите си.

Откриване на истинския стил: Как ефирната романтика и смелата Драма променят 

Г не знаеше какъв иска да бъде стила й, в първата ни среща започнахме точно с това:
Какво я вдъхновява в дрехите, какви визии й харесват и как съответно можем да ги адаптираме за нейната фигура? Започнах с предложения, които веднага я грабнаха и тя почувства прилив на енергия и се обнадежди, че може да изглежда прекрасно в тялото си.

Когато се потопих в излъчването и енергията й, аз усетих и видях една много уязвима и нежна жена. Тя искаше да бъде красива и забелязана. Беше се напъхала насила в Психотип Естественик разчитайки единствено на удобството и комфорта. Според нея нямаше как да бъде красива и слаба. Затова и визиите й бяха абсолютно еднотипни, повтарящи се и скучни. И като цяло я състаряваха и утежняваха. От въпросите, които Г ми попълни аз видях, че тази жена носи една ефирна романтика и малко смела Драма, но не знаеше как да ги прояви или го правеше по несполучлив начин.

Промяна в стила с цветови комбинации

Когато Г видя цветовете, които й отиват на втората ни среща, тя беше супер зарадвана и развълнуваха. Защото тези цветове реално носеше в душата си, но не знаеше как да ги комбинира в гардероба си. Създадох й нагледни визии с комбинации от нейните акцентни и неутрални цветове, които тя можеше да следва лесно създавайки собствените съчетания. Особено й беше полезно, че включихме цветовете на аксесоари като обувки, чанта, шапка и шал, защото това й беше голям проблем. До сега беше носила само черни и скучни чанти, а искаше креативна и цветна чанта, но не знаеше в какъв цвят да я избере, за да отива като цвят и стил на целият й гардероб и да не сменя чантата при всяко излизане. Обсъдихме също варианти за цветове за връхни дрехи. Така че всички цветове на дрехите й да си отиват, както и на чантата и обувките.

Разкриване на истинската красота чрез промяната в стила

На последната среща направихме най-големият пробив, защото Г разбра, че е правила една огромна грешка. Криеше най-прекрасната част от фигурата си, а именно нейната талия. Дадох й съвет да спре да тренира за бедра и дупе, а да се концентрира върху това да държи талията си максимално в кондиция. Обърнах й внимание на неща, които тя въобще не виждаше. Това веднага даде резултат. Открихме на показ в облеклото най-фините и тънки части от тялото й, за да придобие фигурата й финес и лекота. Показах й как да изрази романтиката и драмата в облеклото си, така че да е приложимо за нейната фигура, избягвайки твърде много воланчета, къдрички и ластици в зоните, които трябваше да прикрие. Показах й много различни начини да изрази женственост и оригиналност за да изглежда по начина по който винаги е мечтала. И най-вече да го приложи за себе си в ежедневието според нейния начин на живот. Сменихме цвета на косата, която се сливаха изцяло с кожата й и я обезличаваше, защото си губеше естествения контраст. Акцентирах върху красивите й очи. Показах и няколко техники за подмладяващ лицето грим, които веднага дадоха резултат. Обясних й, че нашата фигура е като сграда и с правилните техники и прийоми можем да създадем съвсем различно творение. Но…трябва да знаем как да го направим за себе си! Поговорихме си за мащаби и пропорции, както и за материи, които са подходящи за нея. Обсъдихме какво да избягва в облеклото и на какво да акцентира.  Като финал получи няколко файла с материали, които може да преглежда когато си пожелае.

Изграждане на уникален стил

Но най-голямо вдъхновение Г получи когато видя своя LOOK BOOK или файл с предложение за стилни визии за нейното уникално и автентично излъчване. Това са предложения, които Г можеше да копира като търси директно в магазините. Обсъдихме подходящи брандове където може да намери дрехи за своята фигура и стил, както и много други подробности и пристъпихме към закупуване на новите попълнения на мечтания гардероб. Но най-важното което Г осъзна, че не е нужно да чака да има перфектното тяло, за да носи перфектните за нея дрехи. Най-голямото предизвикателство беше да се приеме и да бъде видяна такава каквато реално е тя.

А най-голямата награда за мен беше когато Г ми се обади и сподели, че е започнала неусетно да отслабва и се записа за друга програма „Детокс и разбор на гардероба“. Имаше нужда от нови дрехи за вече благодарното си и отслабнало тяло. Тя беше различна, погледът, осанката, позата й бяха различни. Видях една уверена в себе си жена. Жена, която се ценеше, харесваше и обичаше такава каквато е и по начина, който изглежда. Изглеждаше сексапилна и женствена, уверена и някак загадъчна, но най-вече щастлива и влюбена в живота. Дори ми сподели, че мъжът й започнал да й прави комплименти и да я гледа възхитено, както и другите мъже в офиса.

Как се отразява промяната в стила на жената: Пътят към приемане и любов към себе си

Начинът по който възприемаме себе си често се разминава с начина по който другите ни възприемат. Възможно е критичният вътрешен глас да ни казва неща, които дори не са истина, но ако всеки ден се гледаме в огледалото с недоволство, тялото ни боледува. Тялото вярва на всяка наша дума, на всеки един поглед. Когато се фокусираме върху хубавите неща, то ни се отблагодарява. Променяме каквото можем с грижа и приемаме това, което не можем с много любов. Започнете промяната в стила от сега!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!