Омръзнаха ли ви вече летните жеги или все още не сте се нарадвали на лятото? Да, лятото бавно си отива, но на негово място идва един изключително красив и любим сезон – есента. Настъпват нови модни тенденции есен 2023. Някои от тях може би вече сте забелязали, като Тихия лукс и нюансите на червеното. Други са изпитани фаворити, актуални всяка есен. 

 

Дрехи за тази есен, които да носим дълго и да изглеждаме стилно и актуално

Модните трендове се променят с времето, но през последните няколко години има някои стилове и тенденции, които продължават да бъдат актуални. За да се подготвите за есен 2023 г., можете да разгледате следните дрехи и стилове, които се очаква да бъдат популярни:

Обърнете внимание на пастелните цветове. Те бяха на мода последните сезони и се очаква да останат актуални и тази есен. Хубавото е, че лесно се интегрират във различни визии, защото отиват на всички дами. Важното е да ги съчетаете така, че да получите хармоничен и подходящ образ за вашето оцветяване. Специално внимание на модните за тази есен цветове ще обърна в следваща статия.  

Овърсайз облеклото: Тенденции и съвети за есенния гардероб

Овърсайз облеклото като обемни сака, пуловери, якета и панталони се очаква да бъдат актуални и тази есен. Този стил е удобен и същевременно излъчва неформален кежуал вид. Важното е да заложите на изчистен силует и модерните за сезона цветове. Тук искам да спомена и за тренда на обемните рамене, който се завърна от далечните 80-те години на миналия век. За съжаление това е доста трудна за адаптиране тенденция. Тя би отивала основно на дами с висок ръст и правоъгълен, по-мъжки тип фигура. Съветвам да имате в предвид, че не всеки тип фигура може да се възползва от овърсайз и да изглежда добре. По-дребните и фини дами по-скоро ще се загубят в това облекло и трябва доста да се постараят, за да нагодят визията си. Разбира се има начин те да също да следвате модни тенденции есен 2023 като носят отделните елементи на овърсайз дрехите, но комбинирайки ги грамотно с други стилове. 

овърсайз облекло

Макси дължини и други модни тенденции есен 2023: Съвети за съчетаване на различни фигури и стилове

Друга ярка тенденци за тази есен са макси дължините. Дрехи като поли от деним, кожа или от друга материя продължават да са актуални и този сезон. Чудесно изтеглят всяка фигура и дават допълнителна височина и стройност. Прекрано се съчетават с тениска/топ/риза и късо, базово кожено яке или кропнато сако от плат, с дължина до тазовите кости. Тук искам да спомена и за една тенденция, която силно ще зарадва дамите с апетитни форми. Това е полата тип „молив“, но в удължен вариант, с цепка или без. Да внимават дамите с по-скромни форми, защото тази пола може да подчертае по-плоски задни части и широк ханш. Обърнете внимание на материята и количеството еластан, ако решите да се възползвате от този тренд. Прилепнали рокли с дължина почти до земята си проправиха път по модните подиуми. Но честно казано те са по-трудно приложими за ежедневието. По-скоро са подходящи за повод и официално събитие, като деликатната прозрачност остава като тренд и този сезон. Панталоните с макси дължина се вписват чудесно в кежуал бизнес стила, в съчетание с риза и овърсайз сако или късо вталено сако от мек плат. Как ще съчетаете вашият панталон с макси дължина зависи от фигурата ви и вашият лайфстайл. 

Тихият лукс: Връщане към изчистения стил и вечните дрехи 

Ревютата за този сезон отбелязват завръщането на „практичните“ дрехи и утвърждават тихия лукс като една от най-големите тенденции на годината. Благодарение на изчистения стил на някои модни марки, в момента наблюдаваме завръщане към по-скромния подход към лукса. Той се изразява с термина „тих лукс“, както го наричат в социалните медии. Стилът на „тихия лукс“ е по-малко строг от минимализма, но по-изпипан от прекалено не отличителния стил „нормкор“. „Тихият лукс“ се отличава с неутрална цветова палитра, изчистени линии, отсъствие на крещящи принтове, внимание към детайла и като цяло класическа естетика. Силно го препоръчвам като стил, който ще издържи във времето. Може да се носи дълго и да изглежда винаги актуално. Идеята е да инвестирате във „вечни“ дрехи, обувки и аксесоари, които ще се задържат дълго в гардероба ви.

 

old money style

Денимът със свободна кройка: Все още в мода и как да го носите 

Денимът със свободна кройка държи все още първи позиции и продължава модната тенденция от 2022 година. Като почитателка на този тренд, съм много щастлива и ви препоръчвам да се възползвате от него. Дали прави, широки или палацо панталони ще изберете, това зависи от вашата фигура. Повече съвети и ексклузивна информация за това как да адаптираме модните тенденции и детайлите в кройките за нашата фигура, може да получавате в затворения онлайн клуб по стил „Красива и стилна с Деси Димитрова“.

Кожените тренчове в сочни цветове: Новият тренд в модата за стил и индивидуалност

Искам да спомена и един съвсем нов тренд, който ярко се вписа тази година в модата. Това е коженият тренч. Тук важното е да се отбележи, че модни тенденции есен 2023 са именно тренчове от кожа в сочни цветове като мока, какао, шоколад, маслено жълто, брик, оранж и маслинено зелено. Изключително ефектен тренд, но ако искате да се радвате по-дълго на инвестицията си, изберете цвят, по-близък до неутралния. Така ще може да го съчетавате с максимално много дрехи от гардероба си и да го носите по-дълго.

кожен тренч

Пухкавите аксесоари: Уют и комфорт в есенната мода

Ще завърша с един тренд, който се завърна отново при нас и това са пухкавите аксесоари. Тази тенденция е особено изразена в чантите, които са изработени изцяло от пухкави материи. Има нещо в есента, което ни кара да прегръщаме всичко уютно и пухкаво. Това са пухкави и меки пуловери, яки на якета и блузи. Ако тенденцията ви харесва може да се снабдите в такъв аксесоар, но с ясното съзнание, че догодина вероятно ще е излязал вече от мода. Затова инвестирайте разумно, без да влагате големи суми в скъпи артикули. Но ако не сте фен на бързата мода, просто може да го отминете с кралска крачка.

И не забравяйте, че модата е това, което дизайнерите ни предлагат 4 пъти в годината, а стилът е това, което ние избираме да носим. Нека се потопим в есенното приключение на модата и да открием как да се изразим със стил, елегантност, но и съзнание за разумен шопинг с цел опазване на нашата планета земя.

 

пухените чанти и аксесоари

БОНУС: Електронна книжка за жената

ОСОБЕНOСТИ НА ФИГУРАТА И КОРЕКЦИЯ НА НЕДОСТАТЪЦИТЕ

Изтегли наръчник ,,Пътуване в стила“! Тази опознавателна книжка ще ти помогне да започнеш да разбираш себе си и своята външност по-добре и ще се научиш да работиш с нея.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!