С настъпването на пролетта светът около нас се преобразява в синхрон с красотата на природата и слънцето, което все по-нежно ни гали с топлите си лъчи. Пролетта идва като картина на художник, нарисувана с ярки и свежи нюанси. Всеки сезон известните модни марки ни представят на модните подиуми своите предложения за дрехи и цветовете, които ще доминират през следващия сезон.
Има дами, които тръгват с желание и увереност да пазаруват смело. По този начин добавят към гардероба си свеж полъх и са в синхрон с новите модни тенденции пролет 2024. Други пък тръгват предпазливо и неуверено. Те не са сигурни какво от тези предложения би им стояло добре и могат веднага да имплементират в своя гардероб. Трети въобще не поглеждат към модата с мотива, че тя не е за тях и не виждат варианти, които биха облекли.
Най-често към модата поглеждат дамите с психотип Драма. За тях е ключово да бъдат в тренда и да изглеждат винаги актуално и дръзко. Останалите психотипи пристъпват по-предпазливо и неуверено към това, което излиза на мода.
Нека да разберем кои са новите модни тенденции пролет 2024 и какво може да си вземем от тях. 

Открити рамене и женственост в модни тенденции пролет 2024

открити рамене

Един тренд, който е много женствен и красив са откритите рамене в блузи или рокли и деколтета тип „Кармен“. Какво трябва да имате в предвид избирайки този тренд. Първо важно е да имате красиви и добре оформени рамене, да се съобразите също със сутиена и презрамките му, които не трябва да се подават и да развалят красотата на визията. Важи особено за дамите с по-едър бюст, които трудно могат да си позволят модел бриджитка без презрамки. Получава се още по-стилно и интересно ако този тренд е съчетан с асиметрия или драпировка. Какъв модел блуза е подходяща за вашата фигура ще ви помогне Програмата Анализ на фигурата и стила

Точки и животински шарки в принтовете

точки в принтаОсновен лидер в принтовете за 2024 ще бъдат точките, обичани особено много от дамите с психотип Романтик. От мънички точици до по-едри точки може да намерите в цяла плеада от блузи, ризи, рокли до шалове и други аксесоари. Моята лична препоръка тук е да съобразите мащаба на точките с вашия личен мащаб на фигурата. На по-едрите дами препоръчвам по-едри точки, докато на фините и слабички – по-малки и нежни точици. На точките може да се разчита за елегантност и женственост. Придават един особен френски привкус на визията, те са закачливи и лежерни. Особено подходящи са ако харесвате винтиж стила в дрехите.

Освен точките, животинските принтове заемат почетно второ място в класацията и спокойно могат да се носят от по-смели и атрактивни дами. В България за съжаление са недолюбени, заради неумението на много дами да боряват грамотно с този принт. Естествено не отиват на всички, но ако дамата носи достатъчно Драма в себе си, то препоръчвам да не отминава този принт. Не забравяйте, че няма нужда да се обличате изцяло с тях. Един мъничък детайл като мотив в тениската ви, дръжка на очила или текстилна дръжка на чанта в този принт, би освежило много визията ви.

Смела прозрачност в ежедневието

Продължаваме с модата на прозрачните дрехи. Тя се оказа пример за дългосрочна модна тенденция, която властва вече няколко години. Разликата е, че тази година тя е основно в прозрачни поли и минималистични топове, които носим в ежедневието. Да се носи в цялостна дреха си е направо геройство. Прозрачността определено е за смели дами, но ако ви харесва, бихте могли да пробвате добавяйки прозрачност в ръкави, деколте или детайл в полата на роклята. Лично аз я харесвам и не пропускам да се възползвам от нея.

Модни тенденции пролет 2024 – Панделки

панделки в дрехите

Тази тенденция буквално заля всички дрехи – от блузи, поли и рокли до обувки, колани и панделки на косата и диадеми. Извънредно големите пандели по талии на рокли или по яките на блузите определено създадоха нотка на причудливост във визиите, но малките и нежни панделки могат да се добавят почти навсякъде. Хубавото на тази тенденция, е че можем да я интерпретираме по милиони начини. Възмопжно е да вложим лично творчество, създавайки свой собствен дизайн. Важното е да отчетете факта, че добавени по блузи и рокли, 3 -D панделките създават по-голям обем и е важно да знаете къде да разположите този обем за вашата фигура. Изводът е, че ако искате да сте модерни веднага се сдобийте с панделки в гардероба си. 😊

Блясък, блясък и пак блясък!

Тази тенденция също се оказа дълготрайна и се запазва и тази година. Пайетки, камъчета, ламе, перлички и текстил с металически отблясъци вече не са вече запазена марка само за официален повод. Дали ще изберете златни или сребърни отблясъци зависи от вашият подтон на кожата. Топлите дами могат смело да заложат на златото, а тези с по-хладна кожа на сребро или микс. Внимаваме само да не се получи претрупване и да заприличаме на гладиатор на сцената. Блясъкът влиза смело и в ежедневието, за да добавят доза разкош и лукс към визиите ни за всеки ден. Отново наблягам на факта, че това създава допълнителна текстурираност и обем на зоните, на които сте заложили да блестите. Затова внимателно подбирайте зоната, в която да носите такива дрехи.

Peach Fuzz“ или нежно прасковено

прасковено в дрехите

Няма как да пропусна и модните цветове за пролет 2024 и това е Peach Fuzz“ или нежно прасковено. Той ще бъде най-модерният цвят на годината за 2024 г, особено подходящ за дами с топло оцветяване на кожата, рижави коси и лунички по лицето. Този топъл и нежен нюанс на праскова, който е предназначен да впечатлява с елегантността си, беше представен на модните подиуми на водещите модни къщи. Програмата „Цветови анализ“ ви помогне да определите вашето персонално оцветяване. Прочете повече за нея тук! 

Рециклирани и устойчиви материи или зелената тенденция за опазване на природата

Приветстваме дизайнери, които поставят устойчивостта в основата на вниманието. Може да не знаете, но модната индустрия е един от големите замърсители на нашата планета Земя. Затова е наша отговорност да подхождаме съзнателно към непрекъснато увеличаващото се потребление на продукти. Пример за това е използваното от Стела Макартни платно от морски водорасли.

Искам да завърша статията си с цитата „Модата е това, което дизайнерите Ви предлагат 4 пъти в годината. Стилът е това, което Вие избирате.“ За да сме отличителни, красиви и да имаме собствена индивидуалност е важно да се придържаме към наш собствен стил, който е специфичен микс от различни стилове. Ключово е да умеем да боравим с тези стилове и да съчетаваме дрехите така, че да отразяват нашата собствена автентична личност. Личният стил е микс от индивидуалност, постоянство и лична формула. Той не е просто комбинация от дрехи, той е усещане, емоция, ипресия, която вие създавате. Той е вашият подпис и отпечатък, който оставяме върху всичко, до което се докоснем. Повече за програмата „Личен стил и анализ на фигурата“ може да прочетете тук! 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!