Днес, когато хората са толкова обърнати към удобството и комфорта в дрехата, ми се иска да си поговорим за стила – Business Casual. Той е интересно съчетание между класиката и натуралния стил, изразен в по-удобен стил обувки или по-небрежна блуза.
Наричат го още стил на свободните петъци, когато човек се отпуска и се подготвя за уикенда. Прекрасно звучи нали? Фиксира края на работната седмица. Но да се възприема този стил като отсъствие на стил въобще, е напълно погрешно. На мен ми беше любим когато работех в офис. Или така нареченият свободен дрес код, който е норма за повечето офиси сега. Любим е на тези, които могат да си го позволят, поради удобството и комфорта, който носи.

Бизнес ежедневният стил или Бизнес Кежуъл е просто по-спокойна версия на офис дрес кода. С други думи, това е неформален бизнес стил, комбинация от класически офис облекла с небрежен стил. Използва се в офиси, където няма строг дрес код, малки бизнеси и свободни професии, но пак в зависимост от дейността и естеството на работата.⠀За разлика от класиката, където доминират сиво-сини и бежови комбинации, тук са допустими експерименти с по-ярки нюанси, но без неонови и крещящи цветове.

Какво може да комбинирате в небрежния бизнес стил?

  • панталони, поли с равни обувки, лофери, дербита и др;⠀
  • класически сака с лежерна блуза, панталони и удобни обувки; ⠀
  • трикотаж: джъмпери, пуловери, поло блузи; ⠀
  • аксесоари: колани, бижута; тук може да екпериментирате леко;⠀
  • топове, комбинирани с жилетки, якета, дънки – само ако са класическо тъмно синьо; ⠀
    Единият елемент – отгоре или отдолу – трябва да бъде класически, а вторият –
    ежедневен. Еми в общи линии това е бизнес кежуъл стила.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!