Доверете се на личен моден стилист!

„Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне“
Екзюпери

Личният стил е нещо много съкровено и дълбоко. Той се изгражда и се усъвършенства през целият ни живот. Това е така, защото самите ние се развиваме и обогатяваме като личности непрекъснато. Имаме нужда да сме заобиколени от професионалисти като например личен моден стилист.

 

Кога е време да се обърнеш към личен моден стилист или имиджмейкър?

Желанието да се обърнете към професионален моден консултант идва в резултат на различни промени в живота. Може би навлизате в нов етап или започвате да усещате, че не се чувствате комфортно в дрехите и „кожата си“. Даваме ви няколко предложения, с които ще си отговорите на въпроса: Кога е време да се обърнете към личен моден стилист – имиджмейкър?

 • Не може да изберете какво да облечете;
 • Носите едни и същи дрехи;
 • Трудно съчетавате цветовете на дрехите си;
 • Не може да комбинирате модни стилове;
 • Не харесвате как се обличате;
 • Не може да намерите своята индивидуалност;
 • Обличате се по чужди съвети;
 • Не се чувствате уверени в себе си;
 • Имате нужда от промяна;
 • Носите различен стил дрехи на работа и в ежедневието си;
 • Имате нужда от професионалист.

Прекарвате дълги часове в избор на облекло

 

Ако прекарвате дълги часове в избор на облекло преди всяко излизане и въпреки това не си доволна от резултата.

Истината е, че някой хора просто нямат усещане за стил, цветови съчетания, пропорции и мащаби и в това няма нищо лошо. Когато преминеш през стилен анализ ще разбереш колко много възможности за комбинация има конкретно за вас. Понякога в гардеробите ни се крият неподозирани възможности. Само един различен поглед на професионален стайлинг консултант стига, за да ги открием. Истината е, че една дреха има и цвят, и материя, и кройка, и принт. Това прави избора ни доста затруднен, особено когато не знаем какво искаме да постигнем. За перфектен външен вид е много важно правилното комбиниране на цветовете, за да получите стилна визия.

 

Носите едни и същи дрехи

 

Често скучния и еднообразен гардероб е причината да прибегнем по професионалист. Личният стилист ще ви покаже лесни и ефективни съчетания между подходящите за вас дрехи. Всяка сутрин ще имате готови различни визии. Няма да се налага вече да стоите в недоумение пред гардероба си и накрая да обличате пак старите изпитани дрехи, които са ви до болка омръзнали. Ще ви даде лесна формула за ефективно и осъзнато пазаруване. Ще изготви краткосрочен и дългосрочен списък на дрехите, които ще оптимизират гардероба ви и ще го направят високо съчетаем и разнообразен.

Затруднявате се да правите ефективни цветови съчетания на дрехи

 

Не можете да правите ефективни цветови съчетания на дрехи. Комбинирането на цветовете в облеклото силно ви затруднява.

Ние като цяло инстинктивно усещаме кои са нашите цветове. Но за съжаление за цветовете и за личния си стил сме повлияни понякога прекомерно от родители, роднини, приятели, общество от една страна и от друга – медиите и модата. Всичко това оказва натиск, особено на младото поколение. Всеки човек има свое уникално оцветяване и определени предпочитания към нюанси на цветове. Често се случва цветовете да се използват и за прикритие на фигурата или дори да ни скрият от света. Отделно не всеки човек има окото на художник. Малко хора имат способността да правят хармонични цветови съчетания, които хем да им отиват на кожата, хем да си подхождат едно с друго като вещи. Инвестицията си заслужава! Всеки моден стилист ще ви даде готови бързи схеми за комбиниране на цветовете с помощта на цветови анализ. специално за вашето оцветяване. Така ще спестите време сутрин, когато бързате.

Не можете да комбинирате различни модни стилове

 

Затруднявате се, когато комбинирате различни модни стилове. Искате да изглеждате интересно и различно. Притеснявате се да не изглеждате смешни и неадекватни.

Ролята на съветника по модните въпроси е да намери този баланс на стиловете и вашия личен стил. Ще открирте какво ви подхожда като емоционалност и едновременно с това отговаря на вашия лайфстайл. Така ще сте спокойни и уверени всеки ден за начина, по който изглеждате.
Ако не сте доволни от досегашния си вид. Ако не се харесвате как изглеждате в почти всичките си дрехи и смятате, че в магазина няма подходящи дрехи за вашата фигура. Това е моментът, в който трябва да се обърнете към личен моден стилист.
Работата на модния консултант е да ви помогне да опознаете по-добре фигурата си. Да разберете какви са особеностите на тялото си. Ще се научите да прикривате „несъвършенствата“ и да подчертавате достойнствата си с помощта на дрехата. Важно е да направите детокс на гардероба си и да се отървете от онези дрехи, които категорично не са ваши. Познавайки личните си параметри като цветове, съчетания между тях и кройки, лесно ще намирате в магазина вашите дрехи. Необходимо ще е само едно „сканиране“ на щендерите в магазина. Ще преобразите стила си и ще направите пълна промяна на външния си вид.

 

Търсите своя индивидуален стил

 

Не се отличавате сред тълпата или просто търсите своя индивидуален „стилен подпис“ и смятате, че можете да надградите още стила си на обличане.

Истината е, че ние сме субективни и понякога трудно можем да се погледнем с други очи или се гледаме основно през призмата на критичността и перфекционизма. Психотипите, с които работя са ключови за откриването на своя личен стил в който човек се чувства завършен и изразява максимално себе си. Професионално направения стилен консулт разкрива много неща, които сме усещали вътрешно, но не знаем как да изразим чрез облеклото и стила. Тук не говорим само за това как да съчетаем облеклото с обувките. Личният стил дава отговор на конкретни въпроси свързани с материята, кройката, принта, аксесоарите, прическата и грима. Той се определя спрямо индивидуалното ви излъчване, енергията, която носите, формата на чертите и лицето, дори израза и разбира се – особеностите на тялото.

личен моден консултант

Обличате се по съветите на приятелки или близки

 

Усещате, че нещо в стила ви куца, но не знаете какво. Обличате се по съветите на приятелки или близки, но това не ви изразява и не ви прави щастливи.

Задачата на имиджмейкъра е да успее да ви разгадае и да „влезе в главата ви“ и с помощта на стилните инструменти да ви даде готова ваша формула, която в последствие да награждате и развивате с течение на времето. Близките и приятелките не са добри съветници за стил, тъй като гледат през тяхната призма, а модния консултант умее да се абстрахира от собствените си предпочитания и да предложи съвсем обективни идеи за вашия стил.

Не сте уверени дали изглеждате добре

 

Не сте уверени дали изглеждате добре, все още търсите себе си преминавайки през други промени и не се чувствате добре в кожата си.

Процесът на промяна във външния вид винаги стартира отвътре навън и той се отразява на всички области с които имаме досег. Увереността ни идва от убедеността, че изглеждаме подходящо и на място във всяка ситуация, дори в най-неочакваната. Истина е, че „По дрехите посрещат и по ума изпращат“, колкото и банално да звучи. Малко насърчение и вдъхновение в тази посока могат да свършат чудеса. Независимо колко сте умни, гениални и талантливи, хората ви възприемат чрез детайлите на вашата визия, която задава цялостното впечатление за вас.

Искате промяна в живота

 

Желаете и имате нужда от промяна в живота си, но не можете да разберете от къде и как да я стартирате.

Понякога изпитваме желание за промени в области коренно различни от стила, но започнем ли тези промени често осъзнаваме, че старият ни стил вече не ни удовлетворява. Промяната в една област, работата над себе си и самоусъвършенстването, трениги и коуч срещи, всичко това може да ви покаже, че имате нужда и от промяна в стила. Понякога промените отвън навътре също работят чудесно в наша полза. Може би навлизате в нов етап от живота си и се нуждаете от промяна на външния ви вид отговаряща на новото ви светоусещане.

Обърквате се с различните стилове на работа и ежедневието

 

Стилът, който се налага да носите на работа е коренно различен от този, които обичате да носите в свободното си време.

Когато работим работа, която изисква определен дрес код, но той определено не отговаря на вътрешното ни АЗ, процесът се затруднява и ние се чувстваме неудовлетворени и недоволни от външния си вид. Стилистът може да помогне да надгради стила за работа и да го направи по-интересен и близък до нашите усещания с помощта на деликатни детайли и аксесоари. Да вкара нотка, която да съживи визията и от скучна и строга да я направи креативна и стилна. В резултат, на което ще се радвате на отличителен външен вид и увереност, че изглеждате прекрасно по всяко време.

Имате нужда от личен моден стилист, за да промените стила си

 

Имате нужда от обективна гледна точка на професионалист и от обратна връзка дали се движите в правилната посока и съответно какво може да подобрите в стила си.

Начина по който възприемаме себе си често се различава от начина по който другите ни възприемат. Личният моден консултант може да ви даде много добра обратна връзка и тя ще е обективна. Това ще ви даде увереност, че сте на прав път и ще продължавате да надграждате спокойно в правилната посока.

 

Моята работа като личен моден стилист, имиджмейкър е да ви помогна се чувствате щастливи със себе си и да постигнете перфектния външен вид. За мен са изключително важни вашите резултати и аз имам знанията и опита как да ги постигна. За това е и моята програма Пълна промяна на стила.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!