Как да не купуваме дрехи, които няма да носим?

Често ли купуваш дрехи, които стоят в гардероба ти необличани с етикет? Дрехи, които когато се върнеш у дома осъзнаваш, че няма с какво да комбинираш или може би няма къде да облечеш? Дрехи, които са ти харесали когато си пробвала в магазина под влияние на емоцията и желанието да си купиш нещо ново. Но когато ги облечеш отново в къщи осъзнаваш, че не ти стоя така както би искала.

Пазарувате, без да знаете с какво ще комбинирате.

Първата причина за този  феномен е, че повечето дами често пазаруват без идея с какво ще носят дадената дреха и на практика няма с какво да я комбинират в гардероба си. Пазаруването без план и мисъл, под влияние на емоция често води до такива резултати. Решението тук е да си осигуриш ясна представа какво имаш в гардероба си и какво ти е необходимо да докупиш, за да бъде функционален и работещ за теб. Съставянето на план и списък с краткосрочни и дългосрочни покупки е най-добрата тактика. Предлагам я на своите клиентки, след като сме направили разбор на съществуващите дрехи в гардероба.

Втората причина е, често жените не познават добре себе си както физически, така и какво иска душата им. И как искат да ги възприемат другите. Какво впечатление искат да предизвикват и най-вече как да го постигнат с облеклото. Най-важното е да имаме точна представа какво реално ни отива и да го разграничим от това, което ни харесва. Когато работя с мои клиентки, често виждам, че това е проблем. Виждайки дрехите на манекена се заблуждаваме, че това ще стои и на нас. Но когато имаш ясна представа какво точно ти отива спрямо твоите физикални особености, рядко правиш грешки, които те разочароват.

Пренебрегвате промяната във фигурата

Важен момент е и промяната на фигурата с възрастта или след раждане. Това води неизменно и до промяна на стила и кройките, които ни отиват. Често промяната на фигурата фрустрира жените и те реално не знаят как да се справят с този проблем. Сякаш някой им е дал ново тяло, което сега не знаят как да облекат и губят връзката тяло-душа. Затова често пазаруват с неудоволствие и неуспех. Програмата Анализ на фигурата и стила вече помогна на много дами да се справят с този проблем и да погледнат на тялото си по различен начин. Да възстановят връзката тяло – душа и да се чувстват щастливи.

Колко често купувате дрехи, които после не носите?

Винаги се изкушавате от разпродажбите

Тук идва и момента с разпродажбите. Изкушаването от разпродажби често води до хаотичен и не фукционален гардероб. А дрехите закупени на разпродажба, стоят неизползвани. Това си е стар маркетингов трик, за да се продаде и изчисти стара стока. Разбира се, ако купувате артикул, който отдавна сте харесали и преценили, че ще ви служи, това е прекрасно. Примерно базово сако, което не е било по бюджета ви. Изчаквате го на разпродажба и го купувате с намаление и бинго!

Неработеща схема е когато просто ходите по разпродажби и купувате нещо, само защото е на сметка. А с какво ще го съчетавате и къде ще го обличате, не е ясно. И като капак може и да не ви е много удобно, както и не съвсем вашия размер. Но го купувате, защото е НАМАЛЕНО! Тази схема не работи и често такива дрехи стоят с етикети в гардероба.

 

Колко дрехи носите реално и колко остават забравени в гардероба?

И така, сметнете колко дрехи реално носите и колко стоят в гардероба ви неизползвани. Това си е чиста загуба на пари. Много повече пари, отколкото ако платите на професионалист да работи със стила и гардероба ви. Лично аз много харесвам услугата „Разбор и детокс на гардероба“. Чрез нея на практика правим една чудесна чистка на дрехи, които отдавна не носите, но от които не сте се осмелявали да се освободите. Дрехи, които отдавна не ви стават, може би са спомен от нещо. Или такива, които ви е жал да изхвърлите, защото сте дали за тях много пари. Но с промяната на фигурата вече не ви стават или не ви стоят по начина по който бихте желали. А може би няма къде да облечете? Помислете си добре и си отговорете на тези въпроси.

колко често купуваш дрехи, които никога не носиш?

Организиране и преглед на гардероба

По време на разбор на гардероба ще прегледаме и дрехи, които биха могли да се прекроят, за да ви стоят много по-добре. И да оставим тези дрехи, които ви служат и ви отиват, както и дрехи, които са база и правят чудесни комбинации. И чак тогава да предприемете един разумен и планиран шопинг за вещи, които трябва да се докупят.

Колко дрехи са нужни на една жена и как да направим така, че да са ни полезни в ежедневието

Добре е всяка жена да си отговори на въпроса колко дрехи са й необходими, за да изгради един функционален и работещ гардероб. Това е чисто индивидуално, защото зависи от стила на живот, от работата, от типа ежедневие, от личните й предпочитания. Няма универсална формула, но има съвети, които ще ви помогнат да го постигнете. Защото реално от 8 артикула можем да получим повече от 25 комбинации, ако тези артикули са подбрани правилно.
Затова е ключово да знаеш в кои нюанси на цветове ще организираш твоя гардероб. Това са цветовете, които ти отиват лично на теб и правят многобройни комбинации по между си. В консултацията „Анализ на цветовете“ давам дигитална цветова палитра, която е много високо съчетаема и едновременно с това, всеки от нюансите ти стои прекрасно. А когато ясно определиш стила, който ти харесва и се чувстваш прекрасно в него, това ще ти даде още по-ясна представа какво да купуваш и как да съчетаваш дрехата. Защото на практика една дреха не прави стила, прави го умението да съчетаваш дрехите по между им и вкуса с който го правиш. Това разбира се може да се надгради и развие, което е и целта ми като експерт по стила.

Определяне на нашия стил и фигура

И тук идва разочарованието на жената, която не може да намери дрехи за нейната фигура. Разбирам напълно, че намирането на подходящи дрехи за вашата фигура може да бъде трудно за вас. Но важно е да помните, че всяка фигура е уникална и има своите прекрасни страни. В ролята си на стилист имиджмейкър, моята цел е да ви помогна да откриете стиловете и силуетите, които ще подчертаят най-добрите нюанси на фигурата ви и ще ви накарат да се чувствате уверени и красиви.“
„Процесът на намиране на подходящите дрехи винаги е предизвикателство, но с правилните съвети и насоки, ще можете да избирате дрехи, които ще отразяват вашия индивидуален стил и да подчертават вашия силует.
И затова си помислете! Колко често излизате на шопинг и се връщате с празни ръце или дрехи, които никога не обличате? И най-вече как се чувствате след това? Може би неудовлетворени, недоволни от себе си, виновни, че отново сте изхарчили пари. И отново обличате едни и същи дрехи, които ви служат, но до болка са ви омръзнали!
Искате ли да имате малък, но красив и стилен гардероб, който да ви радва и носи удовлетворение, вместо огромен гардероб с вещи, който да ви фрустрира и натоварва?
А да пазарувате лесно и бързо без да допускате грешки и да се чудите по цял ден дали да купите или не дрехата?
Искате ли да създавате лесно съчетания в гардероба си и купувайки нов артикул, веднага да го адаптирате в няколко образа?
Някой хора се раждат с ярко чувство за стил и усет към хармония, други трябва да положат усилия, за да ги развият.
Именно затова създадох Клуб „Красива и стилна с Деси Димитрова“. Ако искаш да получаваш модни съвети и информация за твоите любими марки директно от магазините! Заедно с идеи как да ги съчетаваш, така че да се чувстваш уникална, чети нататък!

Колко често купуваш дрехи, които никога не носиш?

За кого е този Клуб?

 

  • За заети дами, които нямат нерви да обикалят магазини и да губят време в безцелно пробване. За дами, които обичат шопинга, но често се връщат с празни ръце, защото се губят в асортимента с дрехи и не знаят какво да купят.
  • За дами над 30-35, които искат да изглеждат стилно, актуално и младежки.
  • За дами, които смятат, че са с нестандартна фигура и трудно избират дрехи, които да им стоят по начина по който винаги биха искали.
  • За дами, които обожават стила и модата и искат да са информирани за модни трендове и колекции.
  • За тези, за които модата и стилът са е в кръвта им, но си много заети и нямат време да се занимават с това.
  • За дами, за които шопинга е досадно и натоварващо занимание, но държат на външния си вид.
  • За дами, за които шопинга е „истинска мъка“. Пълнят гардероба си с дрехи, които почти не обличат, трудно пазаруват и не не са го обновявали отдавна.
  • За тези, за които шопинга е като тото – веднъж попадат на топ находка, друг път е пълна катастрофа и искат да пазаруват осъзнато и качествено.
  • За дами, които сутрин стоят безпомощно пред гардероба и в крайна сметка носят всеки ден едно и също.
  • За дами, които имат много и разнопланови дрехи, а малко и неефективни съчетания между тях.

Ако си се разпознала в тази жена и вече съм запалила любопитството ти, можеш да получиш подробна информация за клуба тук.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!