Колкото и да се опитваме да върнем времето и годините назад е редно да осъзнаем, че това няма как да се случи. Но това не значи, че не можем да изглеждаме красиви, с младежка визия и в хармония със себе. си на всяка възраст.

Да, няма как да скрием факта, че отдавна не сме на 20 години. Натрупали сме жизнен опит, а тялото ни вече не е същото като преди. Въпреки това, можем да използваме няколко тънкости в стила на обличане, за да изглеждаме млади и свежи на всяка възраст.

Възрастта е просто цифра, а не състояние на ума или причина за определено поведение. Важното е да я приемем и да умеем да се радваме на живота. Разбира се има други начини да изглеждаме стилни, младежки и красиви.

И тук искам да цитирам емблематичната Коко Шанел: „На 20 имате лице, което ви е дала природата. На 30 – лице, което животът е изрисувал, на 50 – лице, което сте длъжни да заслужите… Нищо не състарява така, както стремежът да се подмладите. След 50 никой не е млад. Но аз познавам 50-годишни, които са по-привлекателни, отколкото доста млади, но неподдържани жени.“

Наскоро мои клиентки отвориха темата как да се обличаме над 40 и да постигнем младежка визия без да изглеждаме нелепо, а естествено и женствено.

 И така – Как да постигнем младежка визия в няколко стъпки?

8 стилни съвета за младежки стайлинг:

 Избирайте дрехи с ясни принтове

Избирайте дрехи с ясни принтове, които хармонират с вашите черти и излъчването ви. Подбрани правилно, те придават закачливост и младежки вид на всеки. Твърде шарените принтове с неясни форми могат да добавят излишна възраст дори и на младо момиче.

Не носете безформени дрехи, но пропуснете и твърде впитите по вас

Твърде впитите дрехи определено не са начина да покажем формите си. Оставете ги на 20 годишните, а вие изберете материи, които елегантно подчертават женствените ви извивки. Кажете „да“ на въздушното облекло – добавяйте обем където е нужно според фигурата, но не носете безформени дрехи. Свободните палацо панталони, въздушните блузи и всичко останало ще ви накарат да се почувствате лека и готова за приключения.

Свежите цветове във вашата палитра са пръв приятел на младостта

Младежка визия

Свежите цветове са запазена марка за младежите. Но не само яркото червило ще ви направи да изглеждате по-млада. Палитрата от цветове е истински приятел, както при грима, така и в ежедневното облекло. Не се крийте зад скучни и сиви тонове. Но внимавайте и с твърде ярките цветове, в които да се загубите и да ви превземат. Важен е балансът, а той може да се постигне със знание за себе си и своята цветова палитра. Така ще си позволите по естествен начин да бъдете свежа и непринудена. Черният цвят може и да е класически и удобен за всеки повод, но след една възраст започва да състарява и да подчертава умората и тъмните кръгове. А никой не иска това, нали?

Модни тенденции и младежка визия

Идеята не е да робуваме на модата, но винаги да се стремим да изглеждаме съвременно и в крак с времето. Дръжте под око модните тенденции и избирайте това, което е най-близо до вашия психотип, излъчване и усещания. Примерно аз тази година си харесах кроп топа, който вкарах в гардероба си и се чувствам много женствена и красива. Консулт с моден стилист може да ви помогне много да се ориентирате в морето от модни предложения и да усъвършенствате стила си. Но запомнете, че вашият стил е по-важен от модните тенденции.

Не се крийте в твърде затворени дрехи, но се и разголвайте прекалено

Заголете рамо, глезен, бедро… Тук не става дума за къси поли и дълбоки деколтета… Тънкостта е да намерите точно този баланс. в който да се чувствате женствена и секси, без да ставате смешна. Изберете блуза с дискретно голо рамо – така ще се почувствате небрежно свежа и млада. Почувствайте увереността и силата във вашата женственост и красота.  

По-естествен грим

Тонове козметика, контуриране, тъмен руж и други очевидни трикове на грима ще добавят поне 5 години, а понякога дори и 10. Плътните тонални текстури и многото слоеве козметика само подчертават несъвършенствата на кожата и не ѝ дават възможност да диша. По-естественият грим в нежни нюанси ще ни придаде по-младежка визия. Колкото и странно да звучи, с възрастта гримът трябва да стане по-малко, а не повече.

Заложете на класни и по-скъпи аксесоари

Аксесоарите – нека бъдат изчистени, но стилни. Кичът не е присъщ за стила. Избирайте елегантни аксесоари за своя безупречен младежки външен вид. Не носете твърде масивни бижута, а по-неутрални и с акцент. Винаги поставяйте акцент там, където искате да ви забележат. Не може всичко наведнъж! Например или дълги обеци, или стейтмънт колие, или пък интересен пръстен. Но не всичко накуп – така се губи фокусната точка в образа.

 Да се почувстваме уверени на всяка възраст

Често с напредване на възрастта увереността във външния ни вид намалява. Но истината е, че не възрастта е проблемът в случая, а нашето отношение към нея. Секси и красива може да бъдеш на всяка възраст. И обратно – да се чувстваш никой и да се затвориш в собствените си комплекси може да ти се случи и на 18. 

Възрастта е в самосъзнанието и във вътрешната хармония.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!