стилна и съблазнителна за Свети Валентин

Студеното време определено ни тласка към удобното канапе, но ето че наближава романтичен повод и ние вече се замисляме къде и как ще прекараме празника. Естествено, всяка жена се стреми да бъде красива всеки ден, но да бъде стилна и съблазнителна за Свети Валентин става просто необходимост.

Как да изглеждаме зашеметяващо за Свети Валентин

Тогава идва логичният въпрос: какво да облека на Свети Валентин, за да направя желаното впечатление, да бъда привлекателна  и съблазнителна! За да се чувствам уверена и красива!

Моят отговор е – ами използвайте инструментите на стила: интересна кройка, цвета, креативно съчетаване на стилове, прическа, грим, аксесоари за да завършите вашата уникална визия.

Разбира се, зависи и от това къде и как ще прекарате празника. Ресторант с приятели, вечеря у дома, романтична среща, разходка навън (ако времето позволява) или обяд с приятелки.

Да приемем, че това е романтична среща.

Облеклото за Свети Валентин трябва да отговаря на вашия стил, комфорт и светоусещане. В необичайна за вас роля има голям риск да се почувствате неудобно, а това моментално ще се отрази на самочувствието и настроението.

Впечатли със стилна визия за 14ти февруари

Отговорът е: Как искам да изглеждам? Какво впечатление да направя?

Използвайте цвета! Не е задължително да сте облечени в червена рокля. Разбира се, ако имате такава и искате да я облечете, тогава чудесно. Но не прекалявайте! Червеният цвят е агресивен и напълно достатъчен да присъства само в роклята. И тук възниква въпросът за чорапогащника. На какъв цвят да заложа? Ако имате стройни и красиви крака съветвам да заложите на нюдов чорапогащник в телесен цвят. Стои класно, стои стилно и ненатрапващо се. Докато черният цвят е тежък и контрастът може да бъде неприятен. Ако все пак е черен, нека да не бъде плътен, а прозирен, примерно 10 -15 DEN.

стилна и съблазнителна за свети валентин

А палтото какъв цвят да бъде? Ще ме попитате: Ами какъв друг цвят отива на червеното ако не черно. И тук грешите! Черно може да използвате, разбира се, ако ви отива и не ви товари. Но има много дами със светло и деликатно излъчване, на които черният цвят идва тежък, мрачен и състаряващ след определена възраст. Заменете го с графит или сиво.

Защо не пробвате в един класен бежов цвят във вашата дълбочина и цветови параметри? Пробвайте и ще останете изненадана от резулата. Стои класно, стои стилно, стои деликатно.

Ако заложите на различен цвят рокля, тогава използвайте ефектен аксесоар в червено.

На коя част от тялото да акцентирате?

Ами това зависи от фигурата ви и доколко я познавате. Ако имате красиви и стройни крака акцентирайте върху тях! Дори с червена обувка. Защо не?

За красив бюст акцентирайте върху креативно деколте, не е задължително да е голямо. Дори е препоръчително да е стилно и красиво изрязано. Тук вариантите са много, но това зависи от вашите достойнства.

Да комбинираме правилните материи

Как да създадем красива визия ако не искаме да ползваме червен цвят? Как да изглеждаме интересно, ако визията е total black?

Може да заложите на смесване на материи. Копринена риза с кожен панталон, блуза с тюл и класически панталон, кожена пола с дантелена блуза, рокля от гладка материя с мъхесто палто. Има много варианти и това върши чудесна работа и създава интересна визия дори ако сме облечени в черно от глава до пети. Знам, че много от вас го предпочитат.

стилна и съблазнителна за свети валентин

И тук идва въпросът: Романтична или съблазнителна визия? Това зависи от вас разбира се.

Романтична визия за Деня на влюбените

Романтична визия може да създадете с повече женствени елементи в кройката – нежен ръкав от тюл, дантела в блузата, деликатен буфан или набори по ръкава. Разрояваща се рокля „тип принцеска“ ще ви свърши чудесна работа в случая. Лекота, въздушност и ефирност да лъха от визията ви. Важното е да е във вашия Психотип, стил и да параметри на фигурата ви. Присъствието на ефирни материи, нежни извивки в принта, точки, цветя в рисунката ще придаде този романтичен привкус. Също и използването на меки, преливащи и сложносъставни цветове във вашата тоналност – сини, сиви, лилави, розовеещи и морско сини. Това зависи от вашия цветотип разбира се и личните ви предпочитания.

стилна и съблазнителна за свети валентин

Как да създадем стилна и съблазнителна визия за Свети Валентин без да прекаляваме

Ако искаме да ни забележат, естествено че искаме, но доколко! Тогава спокойно можем да сме ярки, цветни, огнени, интересни и оригинални.

Обърнете внимание на модните тенденции и не ги пренебрегвайте. Говоря за тези, които може да адаптирате за вас и вашата фигура. Те ще ви държат в съвременно излъчване. Яка в необикновен дизайн, например по-голяма или украсена с камъни, може да придаде търсения ефект на изображението.

Тук вече може да облечете споменатата червена рокля и да добавите контраст в смел цвят. Защо не примерно в лилаво, изумруд или пепелно розово. Може да пробвате и с лилаво палто или дълбоко зелено, но тук вече ако сте с водещ психотип Драма и имате смелост за контрастни съчетания. Добавете аксесоари в креативен цвят, но за това ще спомена по-надолу. Цветовият анализ може да ви помогне в тази посока.

Не съветвам да сте с червени обувки ако сте с червена рокля. Идва too much. Но пак зависи от психотипа. Пробвайте с телесен цвят, стои по-стилно, особено с телесен чорапогащник. Черни си е класика, но е скучно.

Инструменти за съблазнителна визия

Може да изберете частична прозирност, тюл, прозирна коприна, дантела. Ако ви харесват ярки и блестящи материи, например атлас, сатен, кадифе, ламе или брокат умерено.  Принтовете, които са по-силно контрастни, а цветовете ярки и силни – огнено червено, кралско синьо, ярко жълто, черно и златно. Заложете на интересна кройка, твърди леко стръхави материи, асиметрични, пулсиращи и ефектни, ефектно деколте.

Но винаги имайте фокусна точка в едно нещо. До къде, как и колко да бъде? Там е ключът! С мярка и усет.

Добави аксесоари

Ако сте романтичка, заложете на нежни и сложносъставни бижута, висящи обеци, нежна гривничка. Малка романтична чанта в неутрален цвят и обувки с тон с брошката или колана примерно.

За смелите дами предлагам да заложат на чантичка в акцентен цвят или принт, геометричен или животински. Ефектна обувка в акцентен цвят може да е фокусната ви точка, ако дрехата е по-семпла, за да впечатлите партньора си. Едро и фокусно бижу на красиво деколте ще привлече вниманието задължително. Но повтарям, това отново трябва да е във вашите параметри и вашата зона на комфорт и усещане.

стилна и съблазнителна за свети валентин

Разпогайте аксесоарите винаги на правилните места и най-важното! Не акцентирайте зоните, които не искате да бъдат забелязани и да останат прикрити. Блестящи токчета,  лачен колан, ефектна брошка ще бъдат идеалният завършек на визията, но използвани грамотно, на правилните места и премерено. 

И не забравяйте, че елегантността никога не излиза от мода, така че дрехите и аксесоарите за Свети Валентин могат да привличат вниманието, без да са прекалено ярки или крещящи. 

Възползвайте се от нашите съвети, консулти и програми и експериментирайте. Дайте свобода на въображението и креативността си за да надградите образа. И не забравяйте, че дяволът се крие в детайлите, което означава, че всеки отделен елемент от облеклото – рокля, пола, панталон, блуза, риза, обувки и чанта, ако са подбрани грамотно, са гаранция за зашеметяващ външен вид. 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!