Смени стила и се наслаждавай на новия гардероб

На много хора професията личен стилист може да им се стори странна. Уверявам ви, че това си е доста сериозна и трудоемка професия. Защо само звездите да имат стилисти, а защо не и обикновените хора?
Всяка жена може да направи промяна на стила. Тя заслужава да изглежда зашеметяващо, стига да има уменията за това. Но за съжаление не всеки ги има. Чудите ли се какво би било, ако един опитен и квалифициран имидж консултант ви даде съвети, облече и ви преобрази драстично.

Ако купувате дрехи само, за да получите удоволстве или да преборите депресията. Ако търсите начин да повишите самочувствието си и пак не се харесвате в тях, значи е време за промяна на визията!
Аз съм стилист, който не препоръчва безсмислено колекциониране на дрехи. Нито слепи покупки като следвате тренда или направени заради самата мода, дреха заради самата покупка.

Смисълът е да получавате удоволствие от обличането, от резултата, от дрехата. Да се харесвате в огледалото, да се наслаждавате на процеса и да го превърнете в творчество.

 

6 съвета от професионален стилист за промяна на стила и гардероба?

Ще ви изброя няколко вероятни причини защо не носите дрехите, които вече сте купили и ще ви дам за всяка конкретен съвет. За да сте сигурни в себе си и да носите дрехите със самочувствие, следвайте моите съвети, които ви давам като професионален моден консултант. 

 

 

Съвет 1: Обмисли сериозно стила си на живот и подбирай според него покупките си!


В магазина дрехата привлича вниманието ви, но не подхождат на лайфстайла ви. Обикновено вниманието ни привличат вещи които са интересни, различни, дизайнерски, застават добре на манекена. Казвате си „Все ще се намери събитие за което ще ми потрябват“, но за съжаление официален повод не се появява и дрехата ви става малка или излиза от мода и морално остарява.

 

Съвет 2: Помисли дали си склонна всеки ден да жертваш комфорта заради красотата

 

Не носите дрехата, защото не ви е комфортна и не е по размер – твърде свободна или тясна. Например дънки, които в пробната са удобни, но когато седнете ви се иска да ги разкопчеете. Или неприятна на усещане дреха – боде, дразни, топло ви е в нея, тотално ви е неприятна. Продавачката ви е казала че ви стои супер, в тренда е, но ви е неудобна и затова не я носитe.

  

 

Съвет 3: Помисли си в какви материи ще се чувствате най-комфортно

 

Купувате красива вещ, но ако е скъпа и деликатна като материя, се боите да я носите постоянно. Вижда ви се твърде луксозна за да я изтърквате всеки ден или пък прекалено претенциозна. Лично аз сега нося всеки ден копринени рокли без проблем, защото осъзнах, че животът е тук и сега.

Помисли си дали си готова да носиш всеки ден дрехи от луксозна и фина материя с по-висока цена или само за специални случаи и така организирай гардероба си.

 

Съвет 4: Още в пробната трябва да се замислиш с какво може да съчетаеш дрехата

 

Не знаете с какво да съчетаете новата си покупка. Примерно купувате пола в нов стил със сложна кройка и принт, но не знаете с какво да я носите когато се приберете у дома. Например все едно да купувате продукти за храна без да знаете какво ще готвите, нямате идея, но купувате нещо и като се върнете няма как да стане вкусна вечеря.

Още в пробната трябва да се замислиш с какво може да съчетаеш дрехата и дали подхожда на досегашния ти стил за обличане. За да я носиш активно трябва да имаш поне 3 различни съчетания с тази пола за да имаш функционален гардероб.

 

Съвет 5: Ако купуваш базови вещи, тогава ще знаеш с какво можеш да ги съчетаеш и да направиш промяна на стила

 

Сложно ти е да помниш целия си гардероб и да успееш в пробната да си представиш с какво да носиш тази вещ, затова купуваш на принципа проба – грешка.

Ако купуваш базови вещи тогава ще знаеш с какво можеш да ги съчетаеш. Тогава определяш потенциала на тази дреха, колко съчетания можеш да направиш, защото базовата вещ се съчетава както с базова, така и с небазова вещ.

 

Съвет 6: Купувай от магазини, където можеш да върнеш стоката

 

Вещта ви е харесала когато сте я купували, защото сте били под емоция, но когато се върнете в къщи, вече не ви харесва и остава да виси на закачалката неносена.

Купувай от магазини, където можеш да върнеш стоката или ако няма такава опция, се фотографирай с избраната дреха и когато се върнеш на спокойствие оцени дали ще я носиш и ти харесва.  

  промяна на стила

   3 стъпки, с които ще подобрите стила си на обличане

  Личният стил дава отговори на конкретни въпроси, свързани с фигурата ви, материя, кройка, десен, аксесоари, прическа и грим. Той се определя спрямо индивидуалното ви излъчване. Зависи от особеностите на тялото, формата и чертите на лицето ви. Не възприемайте личния стил като ограничение или строго правило, а като насоки върху които да продължавате да го градите. Ако не се чувствате комфортно ви давам следните стъпки за промяна на стила.

   

  Първа стъпка: Обличайте се според начина ви на живот

  Помислете добре какъв е начинът ви на живот и какво ви налага като облекло и стил. Ако гардеробът ви не отговаря на това, определено ще имате проблем. Помислете също как искате да ви възприемат хората примерно в три думи за да определите впечатлението, което искате да направите. Като имиджмейкър аз работя с понятието Психотипи, което отразява особеностите на характера на човека към инструментите на стила за да определим достатъчно точно вашият уникален нов стил и излъчване. Всеки има водещ психотип и един или два, които са допълнителни. Психотипите с които работя аз са Драма, Натурал, Романтик, Гамин и Класик.

  Втора стъпка: Разберете кои цветове ви отиват

   

  Познавате ли добре цветовете, които ви отиват? Тези, които карат кожата ви да сияе, очите да блестят и подчертават тена ви? Можете ли да боравите умело с цветовата палитрата от вашите цветове и да правите красиви и лесни съчетания? Изпитвате ли нужда от смяна на цветовете в гардероба? Това е много важно за да имате лесен, цветен и комбинативен гардероб. Ако познавате добре вашите базови и акцентни цветове, лесно ще правите красиви и хармонични комбинации. Консултантът по цветови анализ ще ви даде лесни и готови всекидневни решения в тази посока.

  Трета стъпка: Опознайте добре фигурата си

   

  Познавате ли добре фигурата си? Особености, пропорции, мащаб, предимства, които да подчертаете, както и „несъвършенства“, които да прикриете. Ако когато погледнете в огледалото се фиксирате единствено и само върху недостатъците, никога няма да сте доволни от начина по който изглеждате. Моята задача като личен стилист е да ви помогна обективно да погледнете на фигурата си, да разберете логиката й и да я спазвате.

  Когато е наш личен избор, облеклото е много повече от себеизразяване. А промяната в стила на обличане може да доведе до големи трансформации в останалите сфери на живота.

   

  Pin It on Pinterest

  Share This

  Share this post with your friends!