Промените не винаги са лесни. Но в ретроспекция може да се окаже, че са най-хубавото нещо, което ви се е случвало. Може да ви вдъхнови да опитате нови неща или да поемете вълнуващи рискове. Определено ще забележите впечатляващи трансформации, които ще ви направят по-уверени и стилни.

Колкото повече се опознаваме с годините, толкова по-добре разбираме своя личен стил. Откриваме кои сме, приемаме телата и душите си, навярно и света. Личният стил сам по себе си е процес на откриване по отношение на самите нас. Това ни позволява да развиваме уменията си, да обличаме тялото, да храним душата си и да постигаме впечатляващи трансформации.

Изграждането на личен стил не се случва за един ден, рядко се случва и за месец. Това е дълъг процес и включва много работа. От вас зависи колко време ще ви е нужно, за да проработите тази нова концепция. Изключително щастлива съм, че все повече млади жени се замислят. Те започват да работят върху стила и гардероба си осъзнато, така, че да отговаря на вътрешните им усещания и целите в в живота им. Защото дрехите не са самоцел и просто обвивка на тялото. Те са храна за душата, за нашите мечти, желания и копнежи.

Превъплащение 3:

От скучно към ефектно и иновативно: Вдъхновяващата сила на промяната

В. е приятна и красива млада жена над 30 години, която има прекрасна работа и е щастлива с това, което работи. Омъжена с 1 дете, тя все по-трудно и рядко намира време за себе си от домашни задължения и работа. След раждането на детето и промяната на тялото й, все по-трудно намира дрехи, в които да се харесва и които я вдъхновяват. Това неминуемо беше довело до спад в увереността и самооценката й. Както и на мотивацията й да изглежда добре.

Събуждане на личния стил

Обърна се към мен, защото не харесваше стила си, който е удобен, но изключително скучен и сив, както тя ми сподели. В него липсва персоналност и живец. В. носи основно тениски, дънки, пуловери и рокли. Те отдавна не са актуални и не й отиват след раждането. Желанието й е да обнови гардероба си и да подобри стила си съобразно фигурата. Целта е да прикрие местата, където е напълняла и да добави дрехи, които я изразяват. Съпругът й все по-рядко я забелязва и й прави комплименти, а работата, домашните задължения и детето заемат цялото й време. Заради заетостта си се е отказала от елегантните визии, високи токчета и ефектни аксесоари, които преди е носела. Но вътре в себе си мечтае да я възприемат като стилна, елегантна, успяла жена, в хармония със себе си.

Преобразуване на стила

Иска да запази удобството и динамичността, съчетани с лека небрежност, но и възможност за по-елегантно и класно излъчване. Иска гардероб с дрехи, в който има възможност за лесни впечатляващи трансформации за различни поводи. Желанието й е да го персонализира и да го направи по-артистичен и раздвижен от към нови модели, както и да включи актуални модни тенденции.

Процес на самооткриване и стилово разнообразие

В първата си среща си поговорихме надълго и широко какво е важно за нея и какво е отношението й към материи, принт, кройки, аксесоари. Тя откри за себе си, че й е важно да носи повече рокли и поли, в които се чувства по-женствена и красива. А материите, които й са приятни на допир и тялото й обожава са памук, лен, велур, кашмир, вълна и коприна. Разбра, че водещ при нея е Класикът, който е рационален и отговорен, но затова пък скучен и еднообразен. Какъвто беше гардеробът й. Вторият психотип, Романтик, който В беше пренебрегнала, желаеше повече свобода, сексапил и женственост в облеклото. А леката Драма имаше нужда от нещо ново, от промяна.

Пътят към съвършен стил и самочувствие

Във втората среща й обясних логиката на нейната фигура. Говорихме и как да прикрие ханша и лекото коремче, които я притесняваха, без да се стяга само в дънки. Предложих й да следи модните тенденции и да вкара подходящи за нея модели, снимки, на които й сложих в нейния LOOK BOOK. Друго, което издигна стила й на ново ниво, бяха моите предложения как да миксира стиловете за себе си. Например Класически + Спортен: да въведе в ежедневието си стилове като спорт шик, морски, сафари и яхтен стил. Дори ефектни комбинации с милитъри стил за ежедневието, съчетан с класическо сако и стилни кецове.

Сафари шик стил

 

Минимализъм и френски шик, надграден с лека драма в аксесоарите за среща с приятели, семейни вечери и събития. В интересните визии и стил винаги има дуалност, игра на материи, игра на обеми и стилове, което В започна да усвоява и да прилага успешно за себе си. Променихме също шопинг навиците, като ги направихме по-осъзнати и създадохме система, с която да пазарува лесно и успешно.

Цветове, увереност и нови перспективи

Поработихме и върху цветовете, тъй като в гардероба й присъстваше единствено черно, сиво и розово. Показах й нагледно в тренажор колко много цветове й стоят прекрасно и как да ги съчетава лесно в облеклото си. В тренажора за цветове направих към 20 готови нагледни цветови комбинации. Тя може да ги ползва веднага и да ги въведе в ежедневието си. Добавихме няколко класни неутрални цветове, в които да организира базата в гардероба си. Така може да купува по-скъпи дрехи, за да се съчетават максимално лесно с акцентните цветове от гардероба й. Това веднага даде цвят и свежест на гардероба й и я спаси от скуката в съчетанията. Добавихме дрехи, които могат лесно да се адаптират за всеки повод и са носими в 90% от ежедневието. Така съчетаемостта на гардероба й се увеличи на 80%. Разбира се имаше какво още да се направи, но работата със стила е дълъг процес, който трае цял живот.

Отразяване на вътрешната промяна

 

След като откри своя естествен стил, В ми сподели, че си е припомнила една част от себе си, която е потулила. Когато е била студентка се е обличала по подобен начин, но без тънкостите, които й показах. Новият стил на обличане й помогна да открие колко обича артистичната небрежност, автентичността и интересните съчетания в облеклото. Изненадата й беше голяма, когато собствената й дъщеричка й направи комплимент казвайки й: “Мамо, много си красива! Всички деца от градината ми го казаха.“ Не закъсняха и комплиментите от колеги, приятели и съпруга й, което я окрили да продължи да развива стила си. Да повишава увереността си и да се радва на всеки ден в живота си. Вече носеше с удоволствие и увереност дрехите си, чувстваше се уместно и красива за всеки повод и най-вече намираше повече време да се грижи и обича себе си.

 

Превъплащение 4 От стандартно към бляскаво и авангардно

От стандартно към бляскаво и авангардно

Когато дойде при мен, Ю ми сподели, че никога не е можела да се облича красиво и ефектно, така както винаги е мечтала. Дрехите й служеха единствено да прикрива килограми и несъвършенства и… да бъдат удобни.

Нейното огромно желание беше да я възприемат като силна, свободна, успешна и ефектна дама. Имаше собствен бизнес със съпруга си, който се развиваше доста успешно и две прекрасни дечица. Сега беше време да обърне внимание на себе си и на собствените си потребности и желания. В ежедневието си носеше скини дънки или клин с ярка дълга блуза или риза. Не залагаше особено много на аксесоари и бижута, защото не знаеше как да ги подбира и съчетава интересно. Почти не ползваше принтове и залагаше на два ярки цвята, които смяташе, че й отиват. Енергията й отиваше повече към това да прикрива и да не сбърка в облеклото, отколкото да го направи интересно и ефектно.

Преодоляване на ограниченията и откриване на себе си

Сподели, че няма умения да съчетава интересно и красиво дрехите и затова носи едно и също, трябваше й разнообразие, блясък и актуалност в облеклото. Не обръщаше внимание на материите и как чрез тях може да издигне стила си на ново ниво. Беше емоционална и цветна, но имаше хиляди ограничения, които й пречеха да изглежда по начина, по който иска. И най-вече искаше да изглежда по-слаба с помощта на облеклото.

Във въпросника за оценка на отделните части на фигурата видях, че има доста занижена самооценка, което показва колко беше паднала увереността й. В първата ни среща, която премина доста емоционално, направихме много разкрития за истинската жена, която се криеше под маската. Тя беше много чувствителна и ранима, доста романтична, но и жена в която тлееше истински огън. Жена с много силна харизма, страст и сила, която имаше нужда да разкрие всичко това и във външността.

Изграждане на нов стил и самочувствие

Добавихме прекрасни свежи и ярки цветове, тъй като Ю беше ярка зима. Показах й как да съчетава креативно и ефектно тези цветове за себе си, което беше съвсем ново за нея, но тя веднага прегърна идеята. Много внимателно й обясних, че не е нужно да крие всичко под дълги пуловери и ризи, а по-скоро да подчертае грамотно талията си и слабите места във фигурата си, за да изглежда по-слаба. За да се чувства добре в кожата си, Ю трябва да избягва груби, тежки и твърди материи, твърде спортна визия, обемни и провиснали дрехи, едри щампи и геометрични форми, груби детайли по дрехите и обувките.

Въведохме актуални модели ризи, блузи с яки, паднал ръкав и гръцко деколте, което й стоеше уникално. Подчертах естествения й сексапил и излъчване с красиви сатенени материи. Махнахме всички детайли и кройки, които я състаряваха и добавяха години. Изчистихме стила от излишни детайли и му добавихме блясък и авангардност с красиви материи, ефектни цветови съчетания и актуални кройки. Въведохме интересни принтове – полка дот, абстрактен животински принт в акценти и класно райе. Премахнахме всички заоблени елементи, които добавят още кръглост към фигурата и поработихме върху съчетания на обеми и мащаби за нейната фигура. Заложихме на повече семплост и простота в стила, но добавяйки цвят, принт и интересни аксесоари.

Промяна и ново начало

Изготвихме списък за краткосрочни и дългосрочни покупки и допълнихме гардероба й с най-необходимите вещи, които да увеличат съчетаемостта на дрехите в гардероба й на почти 100%. Определихме в кои магазини може да намери дрехи за своя автентичен стил.

След близо месец работа, Ю се почувства уверена сама да прави креативни цветни и стилни комбинации от дрехите в гардероба си. Тя осъзна, че не е нужно да чака да има перфектното тяло, за да носи перфектните за нея дрехи. Да проумее, че хората я гледат, не защото нещо не й е наред или изглежда пълна, а защото изглежда красива. Започна да се вижда красива в огледалото, да се харесва повече, да се приема такава, каквато е. Огромното удоволствие за мен беше, когато Ю се обади и ми сподели, че дори е свалила вече над 7 килограма. Тялото й най-накрая й се отблагодаряваше само, защото го беше обикнала и приела с любов!

Да, пътят към промяната не е лесен, но понякога цената да правиш едно и също нещо е много по-висока от цената на промяната и никога не е късно да бъдеш онова, което би могъл да бъдеш. Остава само да откриеш коя си и какво ти носи радост, да се чувстваш повече себе си и да вървиш смело напред.

 

Ако искаш да разбереш историите на още две уникални превъплащения на стила, прочети Магията на промяната в стила: Тези 5 впечатляващи трансформации ще ви оставят без думи – част 1

 

А ако и ти се чувстваш изгубена в дрехите си и техния избор, кликни на бутона и започни Старт в промяната на стила.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!